Saturday, February 16, 2013

day 16

ella ckp da bape arie dia demam tu sbb dia xrajin tweet

and hari ni dia da aktif blk tp aku sempat la mensi2 dgn dia until

"ok la nnt kita sambung lagi"

padahal xsmpai 5 pon mensi tu dia da blah..mmg aku xde harapan ke cane?

then petang kul 3 da nmpak dia lepak kat temlen

aku pon "nmpanya ella da ada di temlen tp segan plak nk tego *sembunyi muka dlm guni"

dia pon reply unmensi aku "apsl plak nk segan pffftttt"

pffftttt tu sgt comel bagi aku

perkataan cam pffftttt,cane da lama hidup ke cane tu sgt comel. ok abaikan

aku pon sambung la unmensi. tp dia da xlayan

pfffttt aku nk satu date je kot...tu pon ssh ke?

Sunday, January 27, 2013

Elsarlina


ok, aku bukan nk poyo ke cane tulis2 blog ni..tapi aku da kekurangan media sosial utk meluahkan hati aku..haha

gini cite nye..klo aku tweet kang kantoi la..nmpk sgt cm aku desperate..bkn x desperate la..cuma kang nampak cm laen..malu aku nnt geng

ok dude,camni...kira2 berminggu yg lepas mmbe aku ada kenal kan kat sorg minah ni kat twitter..elsarlina twit handle dia..mula2 tu cm malas la gak tp bile da lama sgt single ni aku pon pk why not give it a try..lagipon dia single

so nak di jadikan citer aku mintak la membe aku si natasah tu kenen kan aku dgn dia..so satu mlm tu masa tgh karok dan tgh xhensem tetiba cha wassap aku..suh jumpa dia kat bwh..so aku pon turun la kat bawah...

nah,masa tu cha nk blk dgn dia..ada la budak ella ni..lawa rupanya dia ni...masya allah..balik pada karok tu aku pon trus stalk la dia...

aku google je sbnrnya kui2...

dpt la taw gak rupanya dia ni ex uitm membe baek yod...

aku pon makin tangkap cintan dgn dia sbnrnya

tp apakan daya..number pon dia xkasi..soh tunggu setahun...

klo la ikut kan aku nk je aku ckp..wei saya betul2 suka kat awak ni..awak nk suka kat saya balik x?

tp xdek,pompuan mana suka direct cmtu..creepy katanya

tp betul la..aku da la xde bro kat sini...xde tmpt nk citer masalah dan saat2 gembir bersama...berlinang gak la  tulis bnda ni sbnrnya...aku nk sgt citer kat someone psl kisah suka duka aku...tp sape nk dgr..aku mana ada sape2 kat sini...

aku nk someone yg aku boleh share bnda2 cmni je...bkn besar pon aku mintak...tp kat sini sape je nk dgr..aku ssh ke senang xde sape pon peduli...semua teruskan hidup msg2..ish sedih nya...

so,planning aku..aku nk jumpa dia try lepak leave a first impression..

so smpai sini je la aku nk meroyan..

nasib baek xdek komuniti bloger..klo x sia2 kene gelak haha

Tuesday, May 1, 2012

in a parallel universe Hibiki Shijo

hey,whats up...
i'm the new genin from the hidden leave village Hibiki Shijo
i came from the echo-user clan Hibiki
as a new graduate from the academy
me,Yutaka Matsudaira who is a son to some commoner n have a very low self-esteem n Shina Matsumoto the nicest girl in our village..
i dont know why i stuck with them,but act i dont give a fuck..
but right now i do give a fuck, because its been couple of month since team 7 goes for their c rank mission
n we,the team 17 are stuck to do the extra d rank mission because they decided to skips all this mission and the new genin has to put on extra work n wasted extra valuable time and sweats..


Thursday, November 17, 2011

Part time day 1

ONE WORLD HOTEL
One world...
One love...


yeah bitch,u guessed it
i'm now doing a part time job in banquet department.
credit to my besties future fiance-zainal-

i was told to come earlier to make a good impression.
but the only time that you see mint with come early in a sentence is mint NEVER come early.lol
but at least i tried.
xnak macam berlari  plak td dari  umah mak cik aku kat ttdi smpai employee entrance kat one world.
smpai2 jer aku tgh rmai bangla tgh que..
tp xper la..da dorg keje sini gak.aku nk buat cmne
then,masa aku tgh que nk ame uniform ada this one guy tego aku..
mas part time di sini juga ya?
=="
muka aku ni mcm mat indon eakh?
aku lyn kan je la

then ada briefing yg bapak lama giler babi..
nsb bek la bangla2 ni english dia tip top
klo tak mmg ssh la aku nk communicate

last2 cm ada sekumpulan bdk2 yg berbahasa sabahan
gembira nya hati aku ni tuhan je la yg taw =='
rupanya dorg dari lincoln college
n sorg tuh nama dia rina
comel taw : )

then serving punya serving
aku lmbt sket la,maklum la newbie
skali ada satu dish ni aku tersangkut
bkn ape pon
shrimp utk table aku xdek da abes
so aku slow talk la dgn uncle ni
dia xkasi sbb itu utk tapaw punya
aku pon mintak tlg senior bangla ni
then dia suh amek jer
then mr paul sound dia
terpaksa la aku kne maki dgn dia
rupanya aku punye kat dlm oven
damn,lps tu mmg cpt giler aku amek serve
xde tunggu2 lagi

then masa nak blk tuh
bangla poyo kat table belakang aku da chow beserta 30 org bangla yg laen
mengamuk la brother tuh
menjerit kat table aku jugak
damn it tul la...
lps tuh dorg pggl briefing
dgr bangla2 ne maki sumer
then, aku pon mintak izin blah dgn bdk lincoln

lps plg uniform
masa kat guard xlps la plak
damn la..
dia kata uniform pulang
smpai kat uniform department dorg kate banquet xlps plak
terpaksa la aku g naek blk baru la dpt lps..
puki...=="
but at least now i know apa yg mr zainal suffer


and now kaki aku sakit giler

Friday, November 11, 2011

11/11/11

sempena 11/11/11 satu citer yg di jangka BOX OFFICE atau bhs kg nya pecah pnggung akan dijangka keluar di panggung2 di tanah melayu ini iaitu:

THE IMMORTAL


so xpyh byk bunyi kita lyn trailer beliau ni dulu okeng =P

IMMORTAL TRAILER

so,besenye aku tulis blog ni dlm bhs melayu kan but this time aku nk review dlm bhs inggeris plak..
apa macam? =)

               so,before you read my review i have to warn u that the movie it self depends on you. if you a greek methodology nerd you might like this movie but if you dont have any basic knowledge of the greek methodology regarding bout their awesome god n goddess u better bring along some greek god nerds with you so you can keep track about what has happen.

               Before i start,there a good news and also a bad news for all you movie goers. lets start with the good news first. well firstly, the god are totally awesome with well build abs and absolutely can kills you with their looks. The way Poseidon jumps off the heaven into the blood spilled mortal earth is totally out of this world and into the sea and started a wave that suck all the pawned around him. That is his power and its totally rocks! Another strong point about this movie is of course the hero himself. Now that what i called a hero. I mean with hero physical features that resembles 300 and can fight his way into battles and show em whose the boss. And also i have to mention the bow that has been the centre of the story that gave such gay power and according to the myth it carries a great power to which who ever wield it. It means that if it falls on the wrong hand the world are doomed.

                Now for the bad side of the stories. Brace your self kiddo, cause this will certainly kills you. Figuratively of course. Lets start with the God, the immortal doesnt seem to be immortal cause they can be killed. They didnt show much gayness in their power despite their tittle of being God. Next one is the hero features. Even though he owned the myth bow which gave him special power in precision on hitting his enemy he has this one features that is similar with the hero in the movie JUMPER. I mean, the stupidity with his judgment despite being chosen by the God. The hero in this movie easily loose the bow to the enemy without any attempt to guard the powerful bow. And the villain, i would say a very typical villain which in his ignorance didnt killed the hero earlier in the movie resulting his own death penalty in the process. Lastly,and i really2 mean it. I had to criticize the cgi graphic for this movies when the God fights with the titans. The cgi is how i would say, is very sinbad era of cgi. In other words, its really-really sucks. Owh before i forgot, the titans are suppose to be big gigantic ENORMOUS. Not a swarm of human like zombies that crawling like a bug..==''

CGI ZMN CITER SINBAD DULU2

                Before i summarized my whole review which is suckish, i would like to add some points for all the illuminati freak out there. Firstly what i notice was, there is one part in the background where Theseus(our hero) fought his final battle with his arch enemy. There was a painting of army men holding shield and sphere. And on their shield there is a One Eye which resembles the eye of horus thats means the all seing eyes. Next, there is ladies in red which represent evil. I notice all the oracles were wearing red sexily with their dress and turns on men everywhere =). Why does the women in reds represent evil? Simple. There is a diagram for you to read and understand the concept of evil thus prove my theories was right.


So in conclusion, its a so-so movie. My personal opinion,just download the movie or watch it. What ever make you sleep in nights. And as for SPOILER!!!! Theseus finally lead an army, kill the bad guy and thus summon to the heaven where the fight with the Gods continues there and Theseus has a son. The End.




FIN

Friday, August 26, 2011

Saturday, November 13, 2010

Kenapa saya xgemok

kenapa saya xgemok yer...
so sblom pape minta ampun maaf dipinta...
bukan nk menyindir ke aper..
aiseh berpantun pula...
ok stop merepek...

soalan ni aku tujukan di depan rakan2 dan seorg ank saudara...
selain rasa dengki pada facial hair dan tubuh bdn dorunk yg sasa itu...
aku pon tanye la kerna aku sgt2 la kompius...
nk kata xmkn,
mmg slalu skip lunch..
haha

tapi,
jwpn sorunk ank sedara merangkap mmbe2 aku gak..
dia pon sound la aku blk...
cuba ko pk dlm family kita sape je yg badan besar...
bile aku pk2 blk..
mmg xde
walaupon abg2 aku byk yg da kawen..
bdn dorunk ttp sasa/buncit sket..
haha...
so,kira genetik la bdn aku yg kurus kering cm tiang gol pat old trafford nieh...

melepas la nmpaknya aku nk bdn cm fahrin...
~yeah mint